علت سرمای زیاد یخچال

5 علت سرمای زیاد یخچال و یخ زدن داخل یخچال

علت سرمای زیاد یخچال چیست؟ چرا یخچال باعث سرد شدن و حتی یخ زدن مواد غذایی می‌شود؟ آیا می‌توان علت یخ زدن داخل یخچال را فهمید؟ برای دریافت پاسخ سوالات خود با وب سایت چطور تعمیر همراه باشید.

یخچال‌ها برای سرد نگهداشتن غذا ساخته شده‌اند. دمای بهینه برای این فرایند چیزی حدود 34 تا 40 درجه فارنهایت است. این در حالی است فریزر باید در دمای 0 درجه فارنهایت قرار بگیرد. به همین دلیل بهترین راهکار برای نظارت بر عملکرد صحیح یخچال، استفاده از یک دماسنج است. به این ترتیب هر زمان درب یخچال را باز کنید، می‌توانید بفهمید که دمای داخل آن بهینه است یا نه.

اگر دمای یخچال شما بسیار پایین است، باید بدانید که علت سرمای زیاد یخچال می‌تواند شامل موارد مختلفی باشد.

5 علت سرمای زیاد یخچال

5 دلیل عمده برای سرد شدن بیش از حد یخچال و یخ زدن مواد غذایی وجود دارد، در ادامه این 5 علت یخ زدن داخل یخچال را به صورت تک به تک مورد بررسی قرار خواهیم داد:

  1. مشکلات جریان هوا
  2. مشکلات سیستم کنترل سرما
  3. تنظیمات اشتباه
  4. مشکل در ذوب یخ
  5. گرفتگی دریچه‌ها یا نشت آب

چگونه مشکلات جریان هوا را بررسی کنیم؟

مشکل در جریان هوا می‌تواند علت یخ زدن داخل یخچال باشد. در ادامه به بررسی این مشکل می‌پردازیم:

  • فریزر کویل‌های خنک سازی (کویل اواپراتور) دارد. این قسمت جایی است که سردترین دمای یخچال از آن ناشی می‌شود.
  • محفظه غذای تازه هیچ کویلی ندارد.

نکته: یخچال‌های قدیمی ممکن است که از کویل در محفظه غذای تازه یا حتی در بخش فریزر بالایی برخوردار باشند. به این ترتیب فرایند یخ زدایی باید با دست انجام شود.

عملکرد یخچال به طور کامل به جریان هوای داخل آن بستگی دارد. هوای سرد باید در محفظه غذای تازه به گردش در بیاید تا بتواند غذا را به دمای مناسب برساند. هنگامی که محفظه غذای تازه به دمای مناسب رسید، کمپرسور خاموش شده و یخچال بدون فعالیت باقی می‌ماند تا دمای محفظه غذای تازه افزایش پیدا کند. ترموستاتی که این ویژگی کمپرسور را کنترل می کند، کنترل سرما نامیده می‌شود.

زمانی که هوا گرمتر شود، درجه حرارت در محفظه غذای تازه ممکن است در بالای یخچال کمی بالا برود. این افزایش دما ممکن است نیاز به سرد شدن فضای فریزر نسبت به حالت عادی داشته باشد. در یخچال فریزر ساید بای ساید، هوا از طریق دریچه‌ای در بالای محفظه غذای تازه عبور کرده و سپس دوباره به فریزر در پایین فریزر جریان می‌یابد. سرما همچنین می‌تواند به ته یخچال برگردد.

هوای مسدود شده

اگر هوا در بالای یخچال مسدود یا حتی بسته شود، یخچال باید مدت زمان بیشتری فعالیت کند تا دمای فریزر به سطوح پایین برسد. از طرفی وقتی یخچال خاموش ‌شود، هوای فریزر به ته یخچال منتقل خواهد شد و باعث ایجاد دمای بسیار سرد و یخ زدن سبزیجات و میوه‌های ذخیره شده در محفظه می‌شود.

بنابراین مسدود شدن جریان هوا می‌تواند اصلی‌ترین علت سرمای زیاد یخچال باشد. اطمینان حاصل کنید که دریچه ها در یخچال یا قسمت فریزر مسدود نشده باشند. به طور مثال یک کیسه نخود فرنگی در فریزر می‌تواند در کنار سطل پایینی افتاده و جریان هوا را به طور کامل مسدود کند.

دو دستگیره کنترل

عموما دو دستگیره کنترل در یخچال وجود دارد:

  1. ترموستات که برای کنترل سرما استفاده می‌شود.
  2. دستگیره دوم که جریان هوا بین محفظه‌ها را تنظیم می‌کند.

چگونه جریان و دمای هوا را تنظیم کنیم؟

جریان هوا باید به واسطه موقعیت مرکزی تنظیم شود. اگر آن با یک مقیاس بندی اشتباه، خیلی زیاد یا خیلی کم، تنظیم شود، تبادل هوا ممکن است دچار مشکل شود.

چگونه آزمایش کنیم؟

  1. اگر حدس می‌زنید که کنترل‌ها به اشتباه ریست (تنظیم مجدد) شده‌اند، هر دوی آن‌ها را روی یک مقدار متوسط تنظیم کرده و اجازه دهید یخچال به مدت 24 ساعت روی تنظیمات جدید باقی بماند.
  2. از باز و بسته شدن بیش از حد یخچال در این مدت اجتناب کنید.
  3. از دمای نهایی یادداشت برداری کنید. تنظیمات به طور متوالی باید با این اعداد مقایسه شوند.

چنانچه همه مواد غذایی در یخچال یخ می‌زنند و یخچال شما بیشتر شبیه به فریزر است، در حالی که کنترل‌ها نیز در یک نقطه متوسط تنظیم شده‌اند، به احتمال فراوان علت سرمای زیاد یخچال، به جریان هوا مرتبط نیست.

مشکلات کنترل سرما

توجه: تا زمانی که برق دستگاه قطع نشده است، هیچ گاه روی آن کار نکنید.

اگر فن در یخچال شما به خوبی کار می‌کند، هیچ نشانی از مسدودی جریان هوا وجود ندارد و حتی تنظیمات نیز صحیح است، اما هنوز دمای پایینی در یخچال شما برقرار است، شاید علت سرمای زیاد یخچال، مشکل در سیستم کنترل سرما باشد.

  • اگر یخچال شما دارای سیستم کنترل الکترونیکی است، کنترل دارای سنسور است و به احتمال فراوان مشکل از کنترل های الکترونیکی است. تشخیص مشکل کنترل‌های الکترونیکی سخت است و شما نیاز به بررسی نمودار سیم کشی و البته کمی صبر دارید. اگر مشکل این باشد، شاید کنترل یخچال و فریزر احتیاج به تعویض داشته باشد. در چنین شرایطی نیاز به مراجعه به یک نمایندگی یا تعمیرکار حرفه‌ای دارید.
  • اگر یخچال شما دارای سیستم کنترل مکانیکی با ترموستات است، باید بدانید که خوش شانس هستید. طبیعتا این سیستم کنترل سرما باید تعویض شود اما جایگزینی این سیستم، کاری است که شما می‌توانید خودتان به طور معمول انجام دهید. البته شاید برای این کار نیاز به یک راهنما نیز داشته باشید:

دکمه کنترل برای کنترل دما در یخچال به کنترل سرما متصل است. محفظه‌ای که روی آن نصب شده است را به دقت بررسی کنید تا نحوه برداشتن یا جدا کردن محفظه را بفهمید. این کار باید با دقت انجام شود تا از آسیب دیدن قطعات موجود در آن بخش جلوگیری شود. کنترل سرما دارای یک سنسور دما است که به آن متصل شده است و معمولا در نزدیکی قسمت عقبی محفظه قرار دارد. برای یافتن مکان دقیق می‌توانید لوله‌ای را که این دو را به هم متصل می‌کند دنبال کنید. پس از یافتن آن، کنترل را با دقت زیادی تعویض کنید. در تعویض این قطعه زمان بگذارید و با حوصله آن را جایگزین کنید. برای راهنمایی بیشتر می‌توانید در اینترنت بگردید یا از دفترچه راهنمای تصویری مدل یخچال خود استفاده کنید.

طریقه عیب یابی تنظیمات یخچال

شناخت دقیق تنظیمات مناسب یخچال کمی پیچیده است. یافتن تنظیمات مناسب یخچال باید به صورت جزئی انجام شود. به این صورت که پس از اعمال تغییرات جزئی باید به یخچال فرصت دهید تا ظرف 24 ساعت با تنظیمات جدید به تعادل برسد. این موضوع باعث سردرگمی کاربران می‌شود. سریع ترین جوابی که برای علت سرمای زیاد یخچال به ذهن عموم خطور می‌کند، تغییر در تنظیمات دما است. به این ترتیب با تغییر دما تنظیمات یخچال به هم می‌ریزد و یخچال سرد و یا گرم می‌شود.

  1. با دماسنج شروع کنید. اگر دماسنج ندارید، همین حالا آن را سفارش دهید، یا به فروشگاه سخت افزار بروید و یکی تهیه کنید. برای تصمیم گیری در مورد تنظیمات، به دماسنج نیاز دارید. بهترین راهکار برای بالانس نگه داشتن یخچال این است که اعداد را روی یک عدد متوسط قرار دهید. برای این کار درب جریان هوا را تا نیمه باز مرده و کنترل سرما را در دمای متوسط تنظیم کنید. این کار بهترین راه برای شبیه سازی تنظیمات کارخانه است.
  2. دما را یادداشت کنید.
  3. 24 ساعت ( یک روز) منتظر بمانید. این امر بسیار حائز اهمیت است. سعی کنید یک روز کامل و نه کمتر صبر کنید. در طول این مدت تا حد امکان درب‌های یخچال را باز نکنید.
  4. پس از گذشت 24 ساعت، اکنون دوباره دما را ثبت کنید.
  5. اگر دمای یخچال باز هم سرد است، یک هشتم دیگر آن را به سمت دمای گرم‌تر بچرخانید. این کار باعث ایجاد یک دمای جدید می‌شود.
  6. دوباره 24 ساعت کامل منتظر بمانید.
  7. دما را یادداشت کنید.
  8. چنانچه دما همچنان سرد بود، کنترل هوا را به سمت سرد فریزر یا سمت گرم یخچال بچرخانید. اگر یخچال شما برای این کار علامت گذاری نشده بود، شیوه معمول آن به صورت زیر است:
  • حرکت در جهت عقربه‌های ساعت (ساعتگرد) = گرم کننده یخچال
  • حرکت در خلاف جهت عقربه‌های ساعت (پاد ساعتگرد) = خنک کننده یخچال

البته این مورد ممکن است در یخچال شما استثنا نیز باشد و به صورت عکس عمل کند، بنابراین پیش از انجام این کار از صحیح بودن آن اطمینان حاصل کنید.

  1. در حالی که یخچال کار می‌کند، در را باز و بسته کنید. با باز شدن کامل درب شما باید نسیم خنکی از درون دریچه احساس کنید.

علت یخ زدن داخل یخچال

موارد دیگری که می‌تواند علت یخ زدن داخل یخچال باشد

  • درب‌ها باید از لحاظ آب بندی بررسی شوند. نشت هوا به داخل درب می‌تواند از دلایل سرد شدن بیش از حد یخچال باشد. نشت هوا به داخل محفظه با افزایش دما همراه است.
  • چنانچه فن سیرکولاسیون از کار افتاده باشد، این کار در مدت زمان طولانی منجر به دمای بسیار سرد در فریزر می‌گردد. بنابراین خرابی فن نیز می‌تواند علت سرمای زیاد یخچال باشد.
  • احتمال دارد که سرمای زیاد از فریزر منتقل شود، مخصوصا به بخش پایینی مواد غذایی تازه. این موضوع نیز می‌تواند یکی از دلایل سرد شدن و یخ زدن مواد غذایی در محفظه باشد.

در آخر خوشحال میشویم نظرات و سوالات خود را در همین صفحه با وب سایت چطور تعمیر به اشتراک بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *