علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی

9 علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی و نحوه رفع ایراد

در این مقاله از وب سایت چطور تعمیر قصد داریم علت نچرخیدن ماشین لباسشویی درب از جلو را مورد بررسی قرار دهیم. چه ماشین لباسشویی شما درب از جلو باشد و چه درب از بالا، در صورتی که دچار مشکل شود، می تواند کل روز سبب ناراحتی و ناامیدی شما گردد.

در صورتی که عملیات چرخش و تخلیه دستگاه در وسط چرخه شستشو متوقف شود، باید فکری به حال لباس های خیس درون ماشین کنید. همچنین در صورت متوقف شدن کار ماشین لباسشویی در پایان چرخه شستشو، باید به فکر تعمیر دستگاه و هزینه های احتمالی آن باشید.

دلایل نچرخیدن ماشین لباسشویی و نحوه رفع مشکل

که شاید دلیل بروز این مسئله، یک مشکل غیر مکانیکی باشد که خودتان نیز قادر به رفع آن هستید. چندین مشکل غیر مکانیکی می تواند علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی شما باشد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

عدم تعادل بار در ماشین لباسشویی

  • عدم تعادل بار

این مشکل می تواند در ماشین های لباسشویی درب از بالا رخ دهد، یعنی در واقع زمانی که لباس ها به جای توزیع یکنواخت در مخزن ماشین، در یک طرف آن بارگذاری شده اند. در صورتی که دستگاه با مشکل عدم تعادل بار مواجه شود، به صورت خودکار خاموش شده تا مانع از ایجاد آسیب مکانیکی به آن گردد.

پس از خاموش کردن دستگاه، اقدام به متعادل نمودن بار به صورت یکنواخت درون ماشین نمایید. پس از بستن درب، بایستی مجدداً چرخش دستگاه آغاز شود. شاید نیاز به تخلیه  آب اضافی از وان، پیش از شروع مجدد چرخه شستشوی معمولی باشد.

  • مسدود شدن فیلتر تخلیه ماشین لباسشویی

از جمله دلایل غیر مکانیکی که سبب عدم چرخش دیگ ماشین لباسشویی درب از جلو می شود، گرفتگی فیلتر تخلیه دستگاه است. پرز و وسایل کوچک باقیمانده در جیب لباس ها ممکن است در این بخش از دستگاه گیر کند. سیستم فیلتر مانع از ورود اینگونه موارد به داخل فاضلاب اصلی و در نتیجه مسدود شدن یا آسیب رساندن به آن می گردد.

در مدلهای مختلف ماشین لباسشویی، محل فیلتر تخلیه متفاوت بوده و معمولاً در قسمت جلویی پایین ماشین قرار دارد. پس از برداشتن درپوش یا کلاهک فیلتر تخلیه، اهرم پیچ مانند را بیرون بکشید. ممکن است مقداری آب در آن باقی مانده باشد، بنابراین، با گذاشتن یک ظرف در زیر درپوش، قبل از چرخاندن آن خلاف جهت عقربه ساعت، اجازه دهید تا آب اضافه به درون آن بریزد.

سپس اقدام به تمیز کردن هرگونه پرز یا زباله ای که ممکن است در فیلتر تخلیه گیر کرده باشد، نمایید. پس از پاکسازی، اهرم پیچ مانند را سر جایش قرار داده و آن را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا کاملاً محکم شود و درپوش را دوباره نصب کنید. مجددااٌ با راه اندازی ماشین لباسشویی، اجازه دهید تا چرخه شستشو کار خود را آغاز نماید.

  • ریست کردن ماشین لباسشویی

در صورت عدم رفع مشکل دستگاه با متعادل سازی بار و همچنین پاکسازی فیلتر تخلیه، ریست کردن دستگاه شاید بتواند در این زمینه مفید واقع شود.

برای این کار، تقریباً یک دقیقه دستگاه را از برق جدا کنید. سپس اقدام به وصل مجدد آن به برق نموده و با شش بار باز و بسته کردن درب در 12 ثانیه، رایانه آن را ریست کنید. این کار برای همه ماشین ها جواب نمی دهد.

اگر با انجام این اقدامات موفقیتی حاصل نشد، باید احتمال وجود مشکل مکانیکی یا الکتریکی در دستگاه را نیز در نظر بگیرید.

قفل درب یا اینترلاک است که مانع از باز شدن درب در حین چرخه شستشو می گردد.

قفل درب ماشین لباسشویی

  • قفل درب (اینترلاک)

یک مکانیزم ایمنی که در کلیه ماشین های لباسشویی درب از جلو و همچنین برخی از ماشین های لباسشویی جدید تعبیه شده است، قفل درب یا اینترلاک است که مانع از باز شدن درب در حین چرخه شستشو می گردد. سیستم اینترلاک/قفل درب از یک قفل روی ماشین، ضربه گیر و سوئیچ تشکیل شده است. در زمان بسته بودن درب، به سیستم کنترل، سیگنالی ارسال می گردد که درب قفل شده است و اجازه کار کردن را به دستگاه می دهد.

در صورت از کار افتادن قفل درب یا ضربه گیر ماشین، احتمال نمایش یک کد خطای دیجیتالی وجود دارد که می تواند علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی به شمار آید. می توانید با یک متخصص مجرب تعمیرات لوازم خانگی جهت تعویض قفل یا مونتاژ درب تماس بگیرید.

  • میکروسوئیچ درب

همانند سیستم قفل درب ذکر شده در بالا، در ماشین های لباسشویی قدیمی درب از بالا، جهت عملکرد ایمن چرخه شستشو، از میکروسوئیچ استفاده می شود. بخش زیر درب ماشین لباسشویی، یک پین وجود دارد که اگر درب بسته شود، میکروسوئیچ را فعال خواهد نمود.

با بستن درب، از فعال شدن سوئیچ اطمینان حاصل نمایید. در صورت فعال شدن آن، یک صدای تیک به گوشتان خواهد رسید. اگر فعال سازی سوئیچ صورت گیرد، اما موتور کار نکند، ممکن است مشکل از معیوب بودن میکروسوئیچ درب باشد. برای تعویض این قطعه با یک تکنسین حرفه ای خدمات تماس بگیرید. هرگز میکروسوئیچ درب را نادیده نگیرید، چرا که این کار می تواند صدمات جدی را در پی داشته باشد.

  • تسمه محرک

تسمه محرک بیش از حد فرسوده و ساییده شده می تواند علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی درب از جلو و درب از بالا باشد.

شاید پس از تشخیص اینکه تسمه محرک نیاز به تعویض دارد، خودتان وسوسه شوید که اقدام به تعویض آن نمایید، ولی بهتر است که انجام این کار را به یک تکنسین مجاز بسپارید. چرا که با این کار، از تعویض صحیح تسمه جهت عملکرد بهینه مطمئن می شوید و خیالتان از بابت گارانتی کار و قطعات، آسوده خواهد بود.

کوپلینگ موتور دایرکت درایو ماشین لباسشویی

  • کوپلینگ موتور دایرکت درایو

در صورتی که تنها نام این بخش، سبب کنجکاوی شما و جستجوی آن در دفترچه راهنما شده است، احتمالا، نباید خودتان دست به تعمیر آن بزنید. در بعضی از ماشین های درب از جلو یا درب از بالا، از کوپلینگ موتور دایرکت درایو به جای درایو تسمه ای استفاده می شود. انتقال قدرت از موتور به گیربکس را می توان هدف اصلی این بخش به شمار آورد. در صورت فرسودگی، کوپلینگ دچار لغزش شده و در نهایت درگیر چنگال های محرک نشده که سبب چرخش و یا حرکت سبد ماشین گردد.

جهت شناسایی و تعمیر این قسمت، به برداشتن کابین دستگاه جهت دسترسی به کوپلینگ موتور دایرکت درایو نیاز است، بنابراین در اسرع وقت اقدام به برقراری تماس با تکنسین مجرب در این زمینه نمایید.

  • مجموعه کلاچ

در برخی از ماشین های لباسشویی درب از جلو یا درب از بالا، از یک مجموعه کلاچ  جهت قفل کردن گیربکس استفاده می شود تا به چرخش دستگاه کمک نماید. امکان خراشیدگی و ساییدگی لنت های کلاچ در اثر اصطکاک مکرر آن وجود دارد و در نهایت همین امر می تواند علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی باشد. احتمال دارد علائم دیگری از قبیل

  • وجود گرد و غبار در زیر دستگاه
  • بوی سوختگی در طول چرخه شستشو
  • ایجاد سر و صدای بلند در حین فرایند چرخش

وجود داشته باشد. اینها از دیگر تعمیرات مکانیکی پیچیده ای محسوب می شوند که بایستی به تکنسین حرفه ای و مجرب سپرده شوند. بایستی جهت دسترسی به کلاچ، کابین دستگاه، موتور درایو و مجموعه گیربکس را از جای خود خارج کنید. تکنسین تعمیر ماشین لباسشویی، قادر به تعویض کلاچ فرسوده یا ساییده شده می باشد.

بررسی دلایل دیگر عدم چرخش دیگ ماشین لباسشویی

  • بررسی دلایل دیگر عدم چرخش دیگ ماشین لباسشویی

هر چند علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی می تواند یکی از موارد شایع ذکر شده در بالا باشد، اما دلایل دیگری نیز می تواند سبب بروز این مشکل گردد. مشکلات جدی تری همچون معیوب بودن پمپ آب، خرابی موتور یا گیربکس.

در آخر خوشحال میشویم نظرات و سوالات خود را در همین صفحه با وب سایت چطور تعمیر به اشتراک بگذارید.

4/5 - (4 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *