ما می دانیم که وقتی به سمت ماشین لباسشویی خود می روید تا لباس ها را بعد از تمام شدن کار لباسشویی، از آن خارج کنید، اما می بینید که مقداری آب در لباسشویی باقی مانده و کامل تخلیه نشده، چقدر آزاردهنده است. زمانی که این اتفاق می افتد ممکن است گیج کننده، خسته کننده و ناخوشایند باشد. در این موقعیت میتوانید گزینه چرخش (Spin) را روشن کنید تا ببینید آیا آب تخلیه میشود یا خیر. اما اگر کمکی نکرد، دقیقاً مصداق بارز “روز از نو، روزی از نو” می باشد و به همان جایی که شروع کردهاید، بازگشتهاید یعنی مواجهه با لباسهای خیسشده و یک ماشین لباسشویی پر از آب!
چرا ماشین لباسشویی من آب را تخلیه نمی کند؟
چند دلیل وجود دارد که امکان دارد یکی از آنها اتفاق افتاده باشد و سبب تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی شما شود. این امکان وجود دارد که دلیل آن گرفتگی در قسمت شلنگ تخلیه یا خرابی پمپ باشد. شکستگی سوئیچ دریچه یا تسمه نیز می توانند از دلایل این مشکل باشند. حتی امکان دارد، اتفاق ساده ای مانند گیر کردن شلنگ تخلیه، علت عدم تخلیه آب لباسشویی باشد. به هر علتی که باشد، پیش از اینکه کاری انجام دهید یا به دنبال تشخیص علت باشید، باید ابتدا آب داخل دستگاه را تخلیه کنید.
عملکرد تخلیه در ماشین لباسشویی چگونه است؟
تخلیه آب ماشین لباسشویی در طول چرخه چرخش (Spin) انجام می شود و آب خارج می شود. پمپ لباسشویی، آب را از قسمت تحتانی ماشین لباسشویی به درون شلنگ تخلیه هدایت می کند. شلنگ تخلیه به سمت بالای ماشین لباسشویی می پیچد و سپس به سمت دریچه تخلیه می رود و با این کار، مخزن لباسشویی را برای پر شدن مجدد آماده می کند. هنگامی که آب به خمیدگی شلنگ می رسد، از زهکش فاضلاب خارج می شود.
نحوه تخلیه آب ماشین لباسشویی
اگر تخلیه آب ماشین لباسشویی شما با مشکل مواجه شده و تخلیه نشده است، چند گزینه دارید: یکی این است که آب را خودتان تخلیه کنید، اما انجام این کار توسط شما، زمان زیادی از شما می گیرد. همچنین خم شدن برای رسیدن به ته وان لباسشویی به صورت مکرر، کار دشواری است. یک راه ساده تر این است که اجازه دهید شلنگ تخلیه، این کار سخت را برای شما انجام دهند. در اینجا برخی از چیزهایی که باید برای انجام این کار در دسترس داشته باشید را نوشته ایم پس توصیه می نماییم حتما تا انتهای این مقاله از وبسایت چطور تعمیر با ما همراه باشید.:
- سطل
- پیچ گوشتی
- دم باریک
- اسفنج و حوله
- گیره
مرحله 1 – دستگاه را از برق جدا نمایید
در گام اول از تخلیه آب ماشین لباسشویی، باید ماشین لباسشویی را از پریز جدا کنید یا برق را از جعبه فیوز قطع کنید. اگرچه کار خیلی واجبی نیست، اما ایده خوبی است که اتصالات آب سرد و گرم به ماشین لباسشویی را ببندید تا ایمن باشید.
مرحله 2 – شلنگ تخلیه را در پشت لباسشویی بگذارید
ابتدا، نگاه کنید تا ببینید آیا خمیدگی یا پیچ خوردگی ندارد، چون ممکن است جریان آب را مسدود کند. اگر اینطور بود، با صاف کردن شلنگ، امکان دارد مشکل تخلیه حل شود. اگر شلنگ هیچ گونه خمیدگی یا پیچ خوردگی قابل مشاهده ای ندارد، آن را از لوله تخلیه جدا کرده و در صورت لزوم با گیره ای که به آن متصل است، پیچ را باز کنید. تا وقتی که تخلیه آب را شروع نکرده اید، مراقب باشید که شلنگ را بالاتر از وان لباسشویی نگه داشته باشید.
مرحله 3 – آماده کردن سطل و شلنگ تخلیه
ابتدا سطل را در جای مشخصی قرار دهید. سپس شلنگ تخلیه را طوری در سطل بگذارید که پایین تر از وان لباسشویی باشد. اگر سطل پر از آب شد، برای ادامه کار، شلنگ را بالاتر از وان لباسشویی نگه دارید تا هنگام تخلیه سطل، آب روی زمین نریزد، سپس شروع به پر کردن آن کنید. اگر آب هنگام خارج شدن، به صورت مناسب جریان نداشته باشد، این امکان وجود دارد که فیلتر مسدود شده باشد، که قبل از ادامه کار، باید آن را تمیز کنید.
مرحله 4 – بررسی تمام گرفتگی های شلنگ تخلیه و از بین بردن آنها
هنگامی که آب تخلیه شد، شلنگ را از نظر گرفتگی لباس یا مسدود شدن با شی دیگری بررسی کنید. یک گیره وجود دارد که شلنگ را به پایین وان وصل میکند، آن را شل کنید و درونش را مشاهده و بررسی نمایید. اگر در محل متصل شدن شلنگ چیزی بود، با کمک دم باریک، آن را بردارید و شلنگ را مجددا متصل کنید.
مرحله 5 – گرفتگی های داخلی در زهکشی یا جلوتر از آن را بررسی کنید
اگر شلنگ صاف است، ممکن است در لوله تخلیه یا خارج از آن گرفتگی وجود داشته باشد، به این معنی که احتمالاً باید از یک فنر یا سیم فلزی بلند برای پاک کردن آن استفاده کنید.
مرحله 6 – بررسی پمپ تخلیه لباسشویی
پمپ تخلیه دستگاه را بازدید کنید تا ببینید که تسمه یا پروانه آن دچار گرفتگی یا شکستگی شده یا نشتی دارد. برای فهمیدن محل پمپ و قطعات دستگاه خود به دفترچه راهنمای لباسشویی خود مراجعه کنید. در بیشتر موارد، هنگام کار ماشین لباسشویی، اگر متوجه صدای غیرعادی میشوید، نشاندهنده خرابی پمپ است، یا نشتی نیز ممکن است نشانهای از خرابی آن باشد. اگر پمپ تخلیه مشکلی دارد، باید آن را تعویض کنید یا با یک تکنسین متخصص تعمیرات لباسشویی تماس بگیرید. اگر می خواهید خودتان آن را تعویض می کنید، حتما همان مدل پمپ را خریداری کنید.
مرحله 7 – بررسی سوئیچ دریچه ماشین لباسشویی
در مرحله هفتم از تخلیه آب ماشین لباسشویی باید سوئیچ دریچه را بررسی کنید. برای اینکه ببینید سوئیچ دریچه کار می کند یا خیر، دریچه را با دست فشار دهید. در صورتی که صدای کلیکی شنیده نشد، این امکان وجود دارد که خراب شده و احتیاج به تعویض این قطعه داشته باشد.
مرحله 8 – ماشین لباسشویی را از نظر آسیب دیدگی تسمه بررسی کنید
برای اینکه متوجه شوید که تسمه های دستگاه شما دچار آسیب دیدگی شده و باعث مشکل تخلیه شده است یا خیر، پنل دسترسی به قطعات را باز کنید و تسمه اصلی و تسمه پمپ را بررسی کنید. برای یافتن این قطعات به دفترچه راهنمای لباسشویی خود مراجعه کنید.
مرحله 9 – چک کنید که ساختمان شما دارای دریچه تخلیه ماشین لباسشویی می باشد
دریچه تخلیه به هوا اجازه ورود به لوله را می دهد تا از خلاء جلوگیری کند، که این کار می تواند مانع تخلیه مناسب آب از دستگاه شود. اگر در کناره های شلنگ تخلیه شیار یا سوراخی قرار گرفته شده باشد که در آن تخلیه انجام می شود، احتمالا احتیاجی به دریچه تخلیه نداشته باشید. اگر طبق قوانین ساختمانی نیاز به دریچه دارید یا اگر لباسشویی شما بیش از 120 سانتی متر از دریچه برای تخلیه مناسب فاصله دارد، باید یک دریچه تخلیه داشته باشید.
مرحله 10 – برای اطمینان، با یک متخصص تعمیرات ماشین لباسشویی تماس بگیرید
اگر آب را از ماشین لباسشویی خود خارج کرده اید و موارد گفته شده مانند شلنگ، پمپ و سوئیچ درب را بازدید کرده اید ولی هنوز با مشکل تخلیه آب ماشین لباسشویی مواجه هستید، باید حتما برای کمک با یک کارشناس متخصص تعمیرات ماشین لباسشویی تماس بگیرید.
منبع: ahs.com
سلام عالی بود