اگر مایکروفر شما جرقه می زند این به منزله ی هشداری برای همه افرادی است که از آن استفاده می کنند. اما این نشانه غیر قابل استفاده بودن مایکروفر نیست، زیرا می توان آن را تعمیر کرد. از آنجایی که یک مایکروفر از مقدار بسیار زیادی برق استفاده می کند، دریافت این حجم از برق می تواند مشکلات زیادی برای آن به وجود آورد. علت جرقه زدن مایکروفر معمولاً به خاطر وجود قطعات فلزی در مایکروفر یا اختلالی در پوشش موجبر است. اما برطرف کردن هر دوی این مشکلات بسیار آسان است. برای رفع مشکل دستگاه خود در ادامه این مقاله از وبسایت چطور تعمیر با ما همراه باشید.
علت بعدی جرقه زدن مایکروفر که بسیار شایع است، می تواند وجود یک دیود معیوب باشد. اگرچه خودتان می توانید این مشکل را برطرف کنید، اما به شما توصیه می کنیم که از یک تکنسین متخصص در تعمیر مایکروفر کمک بگیرید. ماکروفر یک دستگاه، با سطح بالایی از ولتاژ و جریان برق است. بنابراین، هنگام تعمیر آن باید به شدت احتیاط کرد.
مقدار برقی که می تواند کشنده باشد، حتی پس کشیدن مایکروویو از برق برای چند ماه، می تواند در خازن مایکروفر ذخیره شود. پس حتماً به یاد داشته باشید که قبل از تعمیر قطعات الکتریکی یک مایکروفر، مانند دیود یا مگنترون، برق خازن باید تخلیه شود.
بررسی 5 علت جرقه زدن مایکروویو و نحوه تعمیر و رفع آنها
1- فرسوده شدن قفسه ها
اگر مایکروفر شما دارای تنها یک قفسه باشد، ممکن است همین قفسه علت جرقه زدن مایکروویو شما باشد. این قفسه ها دارای فلزی هستند که برای ممانعت از جرقه زدن، با یک محافظ پلاستیکی پوشانده می شوند. اگر از همین قفسه برای مدت طولانی استفاده کرده اید، ممکن است محافظ پلاستیکی شکسته یا فرسوده شده باشد.
- به دنبال فلز محافظت نشده قفسه مایکروفر خود بگردید.
- در صورت فرسودگی قفسه را تعویض کنید.
2- آسیب دیدگی یا کثیف شدن پوشش موجبر
علت جرقه زدن ماکروفر می تواند به خاطر پوشش موجبر باشد. در بیشتر مایکروفر ها، پوشش موجبر به طور معمول یک صفحه مربعی شکل کوچک است که روی یکی از دیواره های داخل مایکروفر قابل مشاهده است. کار موجبر، انتقال برق از مگنترون و توزیع نیرو برای عملکرد درست مایکروفر است.
دقت کنید که مایکروفر را کاملا تمیز کنید. زیرا وجود چربی و ذرات مواد غذایی روی موجبر می توانند منجر به جرقه زدن مایکروفر شما شوند. این جرقه، به خاطر سوختن ذرات مواد غذایی گیر کرده روی موجبر به وجود می آید. جرقه های پی در پی، همچنین، می توانند موجب آسیب به پوشش موجبر شوند. اگر مایکروفر نتواند به خوبی غذای شما را گرم کند، این می تواند نشانه ای از آسیب دیدن موجبر باشد. موجبر آسیب دیده قابل تعمیر نیست، بنابراین باید به فکر خرید یک مایکروفر جدید باشید.
- از تمیز نگه داشتن پوشش موجبر اطمینان حاصل کنید.
- پنل موجبر را از نظر سالم بودن بررسی کنید.
- هنگام تعویض پوشش موجبر، حتماً مایکروفر را از برق بکشید.
- محافظ موجبر را باز کنید.
- زیر پوشش محافظ موجبر را تمیز کنید.
- یک پوشش جدید برای موجبر نصب کنید.
3- دیود آسیب دیده
کار دیود مایکروفر، انتقال ولتاژ بالا است که موجب تغذیه مگنترون و پخت مواد غذایی می شود. در صورتی که مایکروفر شما جرقه بزند و غذا را به خوبی گرم نکند، ممکن است یک دیود خراب شده، علت جرقه زدن مایکروفر باشد. بوی سوختگی نیز می تواند یکی دیگر از علائم دیود آسیب دیده باشد. یک دیود آسیب دیده می تواند کوتاه شده، فرسوده و یا به دو نیم تقسیم شده باشد. دیود در داخل محفظه و نزدیک مگنترون قرار می گیرد.
- مایکروفر را از برق بکشید.
- معمولاً در پشت یا بالای مایکروفر یک پنل وجود دارد، با احتیاط آن را باز کنید.
- با احتیاط بسیار زیاد، اقدام به تخلیه خازن کنید. فراموش نکنید، برق ذخیره شده در خازن حتی در زمانی که ماکروفر به برق وصل نباشد، بسیار کشنده است.
- برای تست کردن تداوم جریان در دیود از یک مولتی متر استفاده کنید.
- روی یک سر دیود سرب سیاه بگذارید. سر مخالف دیود را به پایانه منفی یک باتری 9 ولتی بچسبانید. روی پایانه مثبت باتری سرب قرمز بگذارید.
- جریان متناوب در یک دیود فقط باید یک طرفه باشد. اگر هیچ جریان متناوبی توسط مولتی متر نشان داده نشد، برای تماس سر مخالف دیود با سرب سیاه، دیود را معکوس کنید. سر دیگر را به دیود باتری بچسبانید.
- اگر در هر دو طرف تناوب جریان منفی باشد، یا در هنگام معکوس شدن سرب تناوب جریان در هر دو جهت وجود داشته باشد، دیود آسیب دیده است و تعویض آن الزامی است.
4- فلز موجود در مایکروفر
همه می دانند که نباید غذا را با ظرف فلزی یا فویل در مایکروفر قرار داد، زیرا باعث جرقه زدن و آسیب به مایکروفر می شود. آیا کسی وجود دارد که از این قانون آگاهی نداشته باشد؟ آیا علت جرقه زدن مایکروفر وجود یک شئ فلزی است؟ آیا برای تمیز کردن آن از سیم ظرف شویی فلزی استفاده کرده اید؟ از انجام این کار اکیداً خودداری کنید. زیرا ممکن است تکه های بجا مانده از سیم ظرف شویی باعث ایجاد جرقه در مایکروفر شما شوند.
قبل از پرداختن به دلایل پیچیده تر جرقه زدن مایکروویو، آن را کاملاً تمیز کنید تا مطمئن شوید که هیچ قطعه فلزی که باعث ایجاد مشکل شود در مایکروفر باقی نمانده است.
5- مگنترون معیوب
احتمال این که علت جرقه زدن مایکروفر، اختلال در مگنترون باشد، نسبتاً کم است. با این وجود، فرسوده شدن مگنترون، ممکن است منجر به جرقه زدن مایکروفر شما شود. وظیفه مگنترون، تولید فرکانس هایی است که منجر به گرم شدن غذا در مایکروفر می شوند.
به درستی پخته نشدن مواد غذایی و افزایش صدای عادی مایکروفر هنگام گرم کردن غذا، نشان می دهد که مگنترون فرسوده شده است. گاهی اوقات، بسته به مدل ماکروفر، جرقه های موجود در مگنترون در داخل محفظه قابل مشاهده هستند.
اگر می خواهید مگنترون را بررسی کنید حتماً جوانب احتیاط را رعایت کنید.
- مایکروویو را از برق بکشید.
- پوشش محافظ مایکروفر را برای دستیابی به مگنترون بردارید.
- مرحله بعدی تخلیه کردن خازن است. فراموش نکنید که حتی در صورت وصل نبودن مایکروفر به برق، خازن دارای مقدار زیادی برق کشنده است.
- مگنترون را باز کنید و آن را بیرون بیاورید.
- از مولتی متر برای آزمایش کردن مگنترون استفاده کنید.
- تنظیمات مولتی متر را روی اَهم قرار دهید.
- سر مولتی متر قرمز را به یکی از اتصال دهنده های مگنترون، بچسبانید. سر مولتی متر سیاه را به اتصال دهنده دیگر مگنترون بچسبانید.
- اگر مولتی متر مقاومت زیر 1 اهم را نشان دهد، مگنترون سالم است.
- تنظیمات مولتی متر را روی بیشترین حد تست مقاومت تنظیم کنید.
- یکی از سرهای مولتی متر را روی قفسه فلزی مگنترون بگذارید.
- سر دیگر مولتی متر را روی یکی از اتصالات مگنترون بگذارید.
- یک مگنترون سالم با عملکرد درست، باید در مولتی متر “OL” یا “Open Line” را نشان دهد.
- در صورت خراب بودن مگنترون، به جای مگنترون معیوب یک مگنترون جدید قرار دهید.